CFD Rules!

CrossFit Doetinchem Rules!

  1. Check your ego at the door! Er zijn geen rivalen, alleen teamgenoten. Er zijn geen tegenstanders, er is altijd wel ergens iemand sneller, sterker of beter dan jij. Gebruik dit om je te motiveren om zelf ook sneller,  sterker en beter te worden. Als jij klaar bent met je WOD, moedig anderen aan tot de laatste herhaling. De WOD is pas teneinde als iedereen klaar is.
  2. Hou de zaal netjes. Leg de gebruikte spullen terug op de plek waar je het gepakt hebt en veeg zweet, drinken, magnesuim etc. van de vloer.  Dit zorgt ervoor dat iedereen in een ‘schone’ ruimte kan trainen, alles makkelijk terug te vinden is en er meer ruimte overblijft voor het uitvoeren van de WOD’s en trainingen.
  3. Wees op tijd en zorg ervoor dat je klaar bent zodat we op tijd met de training kunnen starten. Kom evt. iets eerder als je wat meer tijd wilt besteden aan stretchen en/of mobiliteit. Als je iets later bent, (dit kan de beste overkomen) check het bord voor de WOD en zorg dat je op tijd klaar bent om met de rest te starten.
  4. Wees respectvol naar je coaches en medeCrossFitters. Leer van anderen en van de coaches, aanwijzingen en adviezen worden gegeven om je beter te maken of blessures te voorkomen. Stel je voor aan nieuwe mensen en help hen waar nodig. Het kan nogal spannend zijn voor nieuwe deelnemers, probeer er alles aan te doen om iedereen op hun gemak te stellen en het echte CrossFit gevoel te laten ervaren.
  5. Zorg dat je controle houdt over je gewichten! Bij hoge gewichten is het soms noodzakelijk om een stang te laten vallen, maar in de WOD is het tegenhouden van gewicht (excentrische contractie) net zo belangrijk. Met alleen stangen hoeft niet gegooid te worden, die zijn makkelijk te controleren. Maak er ook geen gewoonte van om met gewichten te gooien, als je ze kunt controleren.
  6. Do not Cheat! There’s no honour in cheating! Je krijgt nooit een goed gevoel uit je WOD door creatieve telling of onvolledige bewegingen. Pas de WOD aan naar het juiste niveau en naar jouw mobiliteit. Je traint voor jezelf en om beter te worden. Je haalt veel meer resultaat uit je training als je het op de juiste manier uitvoert.
  7. Techniek en veiligheid gaan boven alles! Als de techniek goed is, komen de gewichten en de snelheid vanzelf. Luister naar medeCrossFitters en de trainer, vraag om hulp als het niet helemaal duidelijk is. Geef nooit op, maar weet waar je grenzen liggen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen gezondheid.
  8. Geef blessures en/of (fysieke) klachten ALTIJD voor de training door aan de Trainer. Overleg hoe je de training aan kunt passen, er is altijd een andere optie mogelijk om toch het gewenste trainingseffect te behalen.
  9. Voeding is DE brandstof en de belangrijkste basis voor het behalen van resultaten. De regel voor de juiste voeding is simpel: Eet vlees, groente, noten/zaden en pitten, fruit een beetje zetmeel en geen suiker. Klik hier voor meer informatie over voeding,  of vraag hiernaar bij de trainers of neem contact op via het contactformulier
  10. Always have fun!!!

Join CrossFit Doetinchem now!