Wat is CrossFit?

Wat is CrossFit?

In het kort is CrossFit een zeer uitdagende en effectieve trainingsvorm die mogelijk is op elk niveau.

CrossFit is voor iedereen toegankelijk (van oma tot topatleet) doordat trainingen heel makkelijk aangepast kunnen worden aan ieder persoon. Of iemand nou beginneling is, een blessure/beperking heeft of over een hoog prestatieniveau beschikt.

CrossFit houdt zich voornamelijk bezig met het  verbeteren van de functionele bewegingen. Oftewel: de bewegingen die in het dagelijks leven terug komen, zoals tillen (van bijv. boodschappentassen), opstaan (bijv. uit een stoel), iets bovenin een kastje zetten.

De reacties die we krijgen van deelnemers is dat ze (vaak na jaren training) binnen een maand merken dat ze veel fitter en sterker zijn, meer energie hebben en zowel fysiek als mentaal meer aankunnen.

Dit komt omdat het korte intensieve trainingen zijn, waarna het lichaam zich (in de juiste systemen) gaat aanpassen en sterker/ beter en/of fitter wordt. En….. hierdoor werkt het vooral verslavend.

CrossFit richt zich op de 10 fysieke ‘skills’ die je gezondheid en fitheid bepalen, namelijk:

  • Cardio
  • Stamina
  • Strength
  • Flexibiliteit


Deze ‘skills’ verbeter je door te trainen:

  • Nauwkeurigheid
  • Coördinatie
  • Balans
  • Beweeglijkheid


De bovenstaande 8 ‘skills’ zijn DE voorwaarden voor Power en Speed. Power en Speed zijn het resultaat van de combinatie van de 8 skills en zorgen voor RESULTAAT in je training en het behalen van doelen.

Je bent zo sterk als je zwakste schakel.

Bij CrossFit verbeteren we je zwakste schakel waardoor je goede resultaten behaalt en de deelnemers zich binnen 2 weken al fitter voelen.

Training

CrossFit bestaat uit korte, variërende en uitdagende workouts, gericht op het verbeteren van fitness en gezondheid voor iedereen. De workouts zijn intensief en variëren van 5 min. tot 20 min. meer informatie over training

Voeding

Voeding is de basis van alles. Je bent niet alleen wat je eet, maar ook wat je opneemt. Als je het lichaam geeft wat het nodig heeft, kan het presteren en verbeteren. meer informatie over voeding